sâmbătă, 2 august 2008

Top 5 conducatori :>

Incep iar cu istoria.De la prea multa caldura si prea multa fericire ca am intrat la facultate unde am vrut[Istorie si Filosofie-UBB Cluj , Specializarea Istorie] m-am decis sa fac un top al celor mai buni conducatori[in perceptia mea].
Locul 5 merge la Nelson Mandela , care a devenit primul presedinte negru al Africii de Sud ,datorita curajului si lipsei de resentimente fata de cei care l-au tinut inchis timp de 27 pentru crime impotriva apartheidului .
Locul 4 merge la Cleopatra , prima femeie conducatoare a unei tari[regat],ramasa in istorie in special pentru felul in care a reusit sa ii cucereasca pe Caesar si Marc Antoniu ,dar si pentru ambitia ei.
Bronzul merge la Vlad Tepes , conducatorul Tarii Romanesti , cunoscut mai ales pentru cruzimea cu care ii ucidea pe cei care incalcau regulile.
Vlad Ţepeş era cunoscut pentru tehnicile sale de pedepsire brutale. "Conform detractorilor saşi (din Transilvania), el ordona adeseori ca oamenii să fie jupuiţi de piele, fierţi, decapitaţi, orbiţi, strangulaţi, spanzuraţi, arşi, fripţi, ciopârţiţi, bătuţi în cuie, îngropaţi de vii, înjunghiaţi etc. De asemenea, îi plăcea să le taie victimelor nasul, urechile, organele genitale şi limba."[Sursa - Wikipedia]
Argintul merge la Adolf Hitler , cancelarul Germaniei 1933-1934 si conducator absolut 1934 - 1945 , pentru ideile marete si lupta sa pentru a realiza ce si-a propus .Unii istorici afirma ca ura lui Hitler pentru evrei era nemotivata , mama luii fiind evreica .Oricum , pentru lupta sa impotriva rasei inferioare merita locul 2 .
Aurul merge la Stefan cel Mare , conducatorul Moldovei , luptator dedicat impotriva turcilor , patricipant la mai multe cruciade si ctitor a peste 40 de manastiri.

Un comentariu:

MB spunea...

eu is Cleopatra industrializata :D